Rolands röding med krämig Västerbottensost

Om du har turen att få tag på en rödingfile, eller en annan fin (röd?) fisk såsom lax, kör på med detta recept! Vår röding var inte filerad, så vi gjorde tillbehör vid sidan av, och tillsatte dem när vi dragit bort skinnet efter tiden i ugnen.
 
 
 
Ca 500 g rödingfile
Salt
Lemon-peppar-och dillkrydda
 
Rör ihop 200 g Philadelphiaost och 2 dl riven Västerbottensost. (Jag serverade den vid sidan av, men du kan också sprida den på fisken och köra med i ugnen.)
 
Fräs 200 g svamphack (kantareller/champinjoner).
Koka 200 g fina broccolibuketter.
Gör potatismos.
 
Ugn 200 grader. Lägg fisken, ev med röran, i en smord ugnsform. Stek ca 15 min i ugn. Strö hackad gräslök över fisken.
Servera med citronklyftor.
Väldigt väldigt gott!

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

En kommentar till “Rolands röding med krämig Västerbottensost”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *