Silviakaka

Tänk dig kärleksmums fast vitt, utan kakao. Minst lika gott! Duger nog även som julbakelse, kanske till Lucia?
 
 
Recept är från Ica köket.
Starta ugn 175 grader.
Vispa ihop 4 ägg och 4 dl socker.
Tillsätt 2 dl varmt vatten i slutet av vispningen. Blanda ihop 4 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver. Blanda ihop allt försiktigt.
Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och häll smeten jämnt på den.
Grädda i nedre delen av ugnen 25 min. Låt kakan kallna på plåten.
 
Glasyr
Smält 250 g smör i en kastrull. Tillsätt 2,5 dl strösocker och låt den smälta. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt 1,5 msk vaniljsocker och 3 äggulor. Vispa ihop till en slät smet och värm upp igen tills första bubblan syns, ta sedan från värmen.
Häll ut glasyren på kakan och strö över rikligt med KOKOSFLINGOR!
Förvara i kylskåpet.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *