Italiensk mat

Italiensk sallad 
 
 
Skiva tomater och mozzarellaost. Lägg dem omlott. Ringa över olivolja och strö över basilikablad. Stick med melonbitar som är inlindade i lufttorkad skinka.
 
Lax från Toscana
 
 
Stek laxen i smör och olja. Salta och peppra. Lägg vid sidan.
Hacka 3 vitlöksklyftor och en liten gul lök, stek dem i samma panna där du stekte laxen- i olja och smör. Tillsätt en skvätt vitt vin (torrt, ej sött.) Låt vätskan koka ihop lite.
Tillsätt 75 g strimlade soltorkade tomater och 2,5 dl grädde, låt koka upp. Salta och peppra.
Tillsätt en påse färsk babyspenat och 1 dl riven parmesanost. Tillsätt även lite vatten så det blir lite mera sås. Red eventuellt med ljus maizena. Lägg tillbaka laxen i såsen. Sist strö över basilikablad, även persilja duger gott.
Servera med pasta.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *