Italiensk sallad
Skiva tomater och mozzarellaost. Lägg dem omlott. Ringa över olivolja och strö över basilikablad. Stick med melonbitar som är inlindade i lufttorkad skinka.
Lax från Toscana
Stek laxen i smör och olja. Salta och peppra. Lägg vid sidan.
Hacka 3 vitlöksklyftor och en liten gul lök, stek dem i samma panna där du stekte laxen- i olja och smör. Tillsätt en skvätt vitt vin (torrt, ej sött.) Låt vätskan koka ihop lite.
Tillsätt 75 g strimlade soltorkade tomater och 2,5 dl grädde, låt koka upp. Salta och peppra.
Tillsätt en påse färsk babyspenat och 1 dl riven parmesanost. Tillsätt även lite vatten så det blir lite mera sås. Red eventuellt med ljus maizena. Lägg tillbaka laxen i såsen. Sist strö över basilikablad, även persilja duger gott.
Servera med pasta.