Potatisstubbe med hickorymarinerad fläskfilé

En festmåltid!
 
 
 
POTATISSTUBBE 
 
1 smördegsrulle
1-2 burkar Cantadou-vitlöksost
Pressad potatis
Ca 300 g Västerbottensost
Salt och peppar
1 ägg
 
Kavla ut degen något. Bred på vitlöksosten. Lägg över ett lager pressad potatis, ca 2 cm. Salta ganska rejält, peppra. Strö över Västerbottensost.  Rulla ihop. Pensla med ägg och strö över ännu mera ost.
Ugn 200 grader ca 20 min.
 
HICKORYMARINERAD FLÄSKFILÉ 
 
2 fläskfiléer, rensa och skär i tjocka skivor
Marinera i Hickorymarinad, minst 2 h.
Stek, salta och peppra (bryn på pannan, stek i ugnen för saftigare resultat.)
 
SÅS:
2 dl creme fraiche
6 msk hjortronsylt
1 krm sambal oelek
Salt och peppar.
Blanda ihop och ställ kallt.
 
En riktigt delikat festmåltid! Kom ihåg råvaran, ta svensk fläskfilé och det får kosta.
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *