Glada Tallinn! 5 skäl att resa dit.

Varför gå över ån efter vatten? Det var 2,5 år sedan som jag var i Tallinn förra gången, och det kändes bara bra att åka dit igen. Denna gång med de vänner som vi hade tänkt åka med från början.
Varför just Tallinn?
 
1. Omgivningen. Duger som kuliss även för större festligheter. Denna gång firade vi ”bara” kärleken och vänskapen!
 
 
 
 
Gamla stan är bäst bevarat område i sitt slag i hela världen, tillhör Unesco världsarv, och det syns i allt, i stort som smått, dvs även i detaljer. Stilen är mestadels gotisk!
 
2. Mat och dryck
Gott så in i bombens, världsklass, och bra priser…
Prickade av en sak på min bucket list, nämligen rysk kaviar. Därtill löjrom, blinis och vaktelägg. Allt på Finlandia Caviar.
 
 
Världens godaste indiska mat finns på Elevant.
 
 
Den som missar Von Krahli Aed-restaurangen har missat någonting stort… här deras anka. 
 
 
Och Kirjava Koira (efterrätten spräcklig hund) på Vanaema juures skulle jag kunna äta varje dag…
 
 
3. Handarbete av alla dess slag njuter jag av, oavsett om jag köper eller ej! Vi kallar det ändå shopping…
 
 
Varje gång jag kommer hem från Tallinn har jag inhandlat mössor, vantar och strumpor- en liten hint om att det är lite kallt därborta.
 
 
Men även om man vill shoppa annat, såsom högmode, kommer man inte från Tallinn tomhänt. Bredvid vårt hotell låg bl a Burberry-butik.
 
4. Vänner! Tallinn är en stad att njutas av i glada goda vänners lag.
 
 
 
5. Allmänna fördelar!
Tallinn är inte för långt borta- denna gång tog vi flyg pga rädsla för höststormar på havet. Kort restid, dvs möjlighet att stanna längre tid och relativt låga respriser. Bra priser på mat och dryck. Vi unnade oss ett riktigt mysigt hotell.
 
 
 
Kultur/religion såg vi i Nikolaikyrkan, då bara Gamla Stan hanns med denna gång. På ett sätt tycker jag att det är skönt att bara njuta av att vara och göra det som man känner för just då. Inte behöva springa runt mellan olika sevärdheter så som det var t ex i Rom och New York.
Nu är jag utvilad och glad, bortsett från ryggskott. (Någonting ska det ju vara!)

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

6 reaktioner till “Glada Tallinn! 5 skäl att resa dit.”

  1. Tallin är alltid trevligt att besöka. Även för oss var det nu ett par år sedan men nu väntar vi till i vår för jag vill inte ut på havet i hård blåst. Men visst är flyg ett bra alternativ. Tack för fint hotelltips. Har noterat detta.
    Njut och ha det fortsatt fint.

  2. Tallinn har jag endast besökt en gång och då var det glashalt på gator och torg. Minns dock att det var en stad jag gärna skulle vilja göra återbesök i – under den vara årstiden!

    Fina bilder!

    1. Ja men usch, inte nådigt med halkiga kullersten! Så här på hösten gick det bra (rekommenderar dock ej högklackat) men det är väldigt kallt. Vinden går in i märgen.

  3. Ljuvligt hantverk! Jag har Tallinn på min önskelista, men det trillar alltid ner till förmån för andra "måste"-ställen (familjesemestrar, resor med andra som bestämmer resmål osv). En vacker dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *