Löjligt lätt paj

Vad skulle vi göra utan finska klassikerrecept? Lättare än så här kan matlagning inte bli.
 
 
Botten:
Blanda ihop 2 dl gräddfil, 1 ägg, 2,5 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver med en sked. Sprid degen på botten av en standardbakform. Försök skapa små kanter.
 
Fyllning: 
Blanda ihop 2 dl gräddfil, 2 ägg, 2 burkar avrunnen tonfisk, 1 pressad vitlöksklyfta, lite salt och peppar samt riven ost.
Sprid över ”botten”. Riven ost överst.
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 30 min. Allt på en gång, ingen förgräddning behövs.
Du kan naturligtvis ersätta tonfisken med t ex kyckling/räkor/stekt köttfärs om du vill.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

2 reaktioner till “Löjligt lätt paj”

  1. Har nu testat kycklingen med teryakisåsen. Väldigt gott! Och nu har jag en lättlagad paj att testa. tack för receptet och återkommer när jag lagat den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *