Vad skulle vi göra utan finska klassikerrecept? Lättare än så här kan matlagning inte bli.
Botten:
Blanda ihop 2 dl gräddfil, 1 ägg, 2,5 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver med en sked. Sprid degen på botten av en standardbakform. Försök skapa små kanter.
Fyllning:
Blanda ihop 2 dl gräddfil, 2 ägg, 2 burkar avrunnen tonfisk, 1 pressad vitlöksklyfta, lite salt och peppar samt riven ost.
Sprid över ”botten”. Riven ost överst.
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 30 min. Allt på en gång, ingen förgräddning behövs.
Du kan naturligtvis ersätta tonfisken med t ex kyckling/räkor/stekt köttfärs om du vill.
Har nu testat kycklingen med teryakisåsen. Väldigt gott! Och nu har jag en lättlagad paj att testa. tack för receptet och återkommer när jag lagat den.
Pajer är behändiga och bra och kan ju varieras i det oändliga!