Ingen sommar utan mat. Men vem vill ställa sig vid grytorna när det är 30 grader varmt ute och inne? Inte jag.
Sommarens ledord har faktiskt varit ÄTA UTE, och det en en av de bästa sakerna jag vet!
Pizzeria Dennis i Åbo… Frutti di Mare
Lunch på ett jättebra lunchställe i Umeå, Tonka
Sommarens pizza i Umeå, Sjöbrisiska havet på restaurangbåten Sjöbris
Undantag bekräftar regeln.
Tigerns somriga pastasallad.
Koka 600 g pasta.
Blanda ihop en sås på 2 pressade vitlöksklyftor, 2 tsk dijonsenap, 3 msk balsamvinäger , 1 tsk chilipeppar, 2 tsk svartpeppar, 1 tsk salt, 1 äggula, 2 dl olivolja och 1 dl hackad persilja. Blanda med den varma pastan.
Knaperstek 1-2 paket bacon och låt rinna av.
Riv till bitar 1 grillad broiler, hacka en röd paprika och en halv rödlök. Tillsätt 150 g Ridderheims marinerade vitlöksklyftor och ca 150 g soltorkade tomater. Blanda ihop allt.
Strö över hackad bacon och finriven parmesanost.
Västerbottensinbakade oliver a la Håkan Larsson
Ugn 200 grader
Kör 200 g riven Västerbottensost, 100 g smör, 2 dl vetemjöl och sist 3 msk vatten i matberedare.
Dela degen i ca 25 bitar. Rulla den runt 25 stora gröna oliver med pimientofyllning (utan kärnor!)
Lägg bollarna på en plåt och grädda ca 15 minuter.
Och lite hälsosamt hopplock, också hemmagjort… om man tar det som man haver brukar det bli ganska bra! Grönt, broccoli, nötter, någon ost och pasta i botten. Ringlar man över creme balsamico blir det aldrig fel.
Även för oss har det blivit en del uteätande och har jag lagat hemma blev det just sallader av olika slag . Har gjort den del kycklingsallader och någon påminner om din. Men ditt förslag ska testas. Och tack för påminnelsen om de inbakade oliverna. Länge sedan jag gjorde dessa.
Så är det vem orkar laga mat när det har varit varmt, men nu kommer lusten tillbaka även här, semester snart slut och jag skall återvända till NUS fråga är bara vart till vilken avd..
ja ja det blir som det blir, nu skall vi äta god middag KRAM