Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time anropades felaktigt. Laddning av översättningar för domänen astra utlöstes för tidigt. Detta betyder vanligtvis att någon programkod i tillägget eller temat körs för tidigt. Översättningar ska läsas in vid åtgärden init eller senare. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 6.7.0.) in /www/webvol27/o3/oo7oyzdd0d85wuk/timeoftiger.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Grekisk pytt i panna – TimeOfTiger

Grekisk pytt i panna

Hem » Grekisk pytt i panna
 
Världens godaste bjudrätt för 8 personer! Jag måste säga att denna rätt är en av dem allra godaste som jag kan laga. Om du lagar middag för vegetarianer, ta ”ersättningskött”- quorn, kyckling el dyl. Var förberedd på nöjda gäster!
 
1-1,5 kg fläskfile (ja, svensk)
1,8 kg potatisklyftor
2-3 rödlökar, skalade, i klyftor
2-3 paket fetaost i större smulor
3-4 st gula och röda paprika i klyftor
 
Marinad till filen
3 st pressade vitlöksklyftor
2,5 dl olja
2 tsk sambal oelek
4 msk soja
0,5 msk riven färsk ingefära
Lite salt, peppar
 
Köttet rensas och skärs i bitar, marineras minst 6 h, helst över natten.
Ta en långpanna, häll olja på botten. 
Skala och klyfta potatisen, koka upp. Lägg i botten på pannan. Därpå köttet och sedan kvarvarande marinad. Sedan paprika, lök och fetaost.
Stek i ugnen 220 grader 30-45 min.
 
Sås
4 dl creme fraiche
4 pressade vitlöksklyftor
2 pressade lime
Svartpeppar
Salt 
Örtsalt
Blanda ihop och låt ”mogna” i kylskåpet ett tag.

4 reaktioner på ”Grekisk pytt i panna”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *