Mockarutor

Vem vill ha tunna och torra mockarutor, inte jag. Det här receptet räcker för en hel ugnsplåt. Kan hända att mockarutor inte är så ”inne” idag, men ha en kalas och du märker vad som försvinner först… Dessa är gjorda av min son. (Stolt mamma).
 
 
 
5 ägg
4,5 dl socker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 msk kakaopulver
2 dl vatten rumsvarmt
200 g smält smör
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda ihop och sprid smeten jämnt på en ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i 20-25 minuter.
 
Glasyr
3,5 dl siktad florsocker
60 g smält smör
2-3 msk kaffe
1 msk kakao, ev siktad
Lite vaniljsocker
Smält smöret i en kastrull och vispa ihop resten av ingredienserna för hand. Bre på en kallnad kaka.
Strö kokosflingor på ytan!

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

8 reaktioner till “Mockarutor”

  1. Tyvärr har mina senaste plåtar blivit just tunna och torra. Jag har inte den rätta knycken. Men kanske kan jag via dig få den.
    Dina/sonens kakor ser ut att vara försvinnande goda.
    Klart att du ska vara stolt!

    1. I Leila Lindholms bok Piece of cake finns kärleksmums, men de är lite mera avancerade och innehåller även riktig mörk choklad. Ha en fin onsdag du med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *