Vem vill ha tunna och torra mockarutor, inte jag. Det här receptet räcker för en hel ugnsplåt. Kan hända att mockarutor inte är så ”inne” idag, men ha en kalas och du märker vad som försvinner först… Dessa är gjorda av min son. (Stolt mamma).
5 ägg
4,5 dl socker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 msk kakaopulver
2 dl vatten rumsvarmt
200 g smält smör
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda ihop och sprid smeten jämnt på en ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i 20-25 minuter.
Glasyr
3,5 dl siktad florsocker
60 g smält smör
2-3 msk kaffe
1 msk kakao, ev siktad
Lite vaniljsocker
Smält smöret i en kastrull och vispa ihop resten av ingredienserna för hand. Bre på en kallnad kaka.
Strö kokosflingor på ytan!
Här går kakorna under namnet "kärleksmums" och jag bakar dem ganska så ofta. Brukar alltid ha en strykande åtgång nämligen…
Kram
Tyvärr har mina senaste plåtar blivit just tunna och torra. Jag har inte den rätta knycken. Men kanske kan jag via dig få den.
Dina/sonens kakor ser ut att vara försvinnande goda.
Klart att du ska vara stolt!
JAG älskar mockarutor, skall baka till Spökkväll på stallet, så nu får det bli en lång panna med mockarutor också.
KRAM
( vad det skönt med YOGA )
Duktig son. Äpplet faller inte långt ifrån …
Vi sa också Kärleksmums. En kaka jag känner igen väl från mammas kakfat. Smaskig.
Önskar dig en fin onsdag.
I Leila Lindholms bok Piece of cake finns kärleksmums, men de är lite mera avancerade och innehåller även riktig mörk choklad. Ha en fin onsdag du med!
Gott- något att bita i!
Vem av sönerna? 🙂