New York med nya ögon

Samma fot kan inte doppas i samma flod två gånger. Floden är inte densamma, och foten är inte längre densamma heller. Ett halvår mellan mig och New York, och så olika jag upplevde många saker denna gång.
Jag vet att jag har varit en värdelös bloggkompis på sistone. Förlåt mig! Men jag har inte ens hunnit skriva min egen blogg. 
Vi reste alltså till Det Stora Äpplet med familjen, en hel vecka, med fullspäckat program och stupade i säng på kvällarna.
Jag kompletterade mitt New York med bland annat med…
Familjen- en helt ny dimension!
 
 
Bryant Park
 
 
Charging Bull
 
 
Resan med Staten Island-ferry förbi Frihetsgudinnan och Ellis Island
 
 
HC Andersen i Central Park
 
 
Utsikt från Belvedere Castle i Central Park
 
 
Dendurtemplet i Metropolitan museum som vi förra gången oförklarligt lyckades missa…
 
 
Broadwaymusikalen Cats- underbar men förstår ni att jag höll på att somna…
 
 
High Line…
 
 
 
Trump Tower- högst aktuell…
 
 
Thanksgivingparaden såklart!
 
 
Thanksgiving-middag i ett riktigt amerikanskt hem (foto Minna Alanen)
 
 
 
 
Kalkon- inget jag äter till vardags… innehåller tryptofan som man blir lugn och lite trött av…
 
 
Och annan otroligt god amerikansk mat
 
 
Black Friday-shopping i shoppingmall i New Jersey…
 
 
MoMA
 
 
Annalkande julhets… (nej, ingen lek denna…)
 
 
 
…för att göra en lång historia kort!
Återkommer!
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

9 reaktioner till “New York med nya ögon”

 1. Så härligt ni haft! Och jag har sedan lång tid tillbaka så härliga minnen från denna stad. Hade ju förmånen att bo här ett år i ungdomen, 1978-1979 men har varit tillbaka hit många gånger och senast i början av 2000 talet.
  Känner igen många bilder!
  Ser fram emot mer.

 2. Jag är så glad att få ta del av New York via dig och dina bilder.
  Personligen tror jag, vet jag nästan säkert, att jag aldrig tar mig dit själv, det drar inte alls men det är ändå så kul att få vara med på det här sättet och få lära känna "Amerikat" på pulsen.
  Fina bilder och den sista är ju bara för rar!
  Hälsa så mycket och ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *