Egentligen spelar det ingen roll hur en kaka är att göra (bara den inte är för omständig) eller hur den ser ut. Det som räknas är hur den smakar! Greger har redan lagt sin röst på denna kaka som sommarens bästa. Receptet fick jag av vänner!
Jordgubbscheesecake
Ta ca 270 gram (ca 2/3 paket) digestivekex. Krossa dem i matberedaren och kör ihop med 130 gram smält smör.
Lägg detta jämt på botten av en pajform.
Vispa ihop 3 dl grädde och 1 msk vaniljsocker, så att det blir ganska tjockt.
Blanda ihop ca 70 g Philadelphiaost naturell och 1,5 dl florsocker.
Blanda ihop grädden och ostblandningen, bred sedan jämt över kakbotten.
Stryk över ett tunnt lager jordgubbskräm (Ekströms eller egengjord). Sist, täck ytan med färska jordgubbar. Låt ta ihop i kylskåpet ett tag innan servering.
Delicious!
men sååå gott det ser ut, den måste jag prova att göra en dag.
KRAM
Läckert! Bilden och receptet verkligen lockar till att göra denna kaka.
Och säger Mr G att denna är bäst så går jag på det.
Lättgjord också! En klar fördel!
Ser verkligen läckert god ut!
Jag ser fram emot den dagen internet får smak-och doftfunktioner.Ser supergod ut.
Du är så välkommen på kaffe och kakbit om du har "vägarna förbi"! Annars tror jag nog att du kan även göra denna kaka själv.
Jag älskar cheesecake. Första gången Ulrika och jag hälsade på Peter i San Diego köpte hon en stor kokbok med endast recept på cheesecake. Det är den sorten som ska vara inne i ugnen i evigheter, men det blir också himmelskt gott. Cheesecake är en perfekt sommartårta.
Det ser väldigt gott ut på bilderna. 🙂
Kram Bosse
Den låter verkligen farligt god men efter en vecka i Skottland så är det nog vatten utan bröd som gäller här 😀
Jag tänker att en stor del av smaksinnet sitter i fler sinnen än smak, som tex syn och doft. Visst kan något som inte ser gott ut vara gott ändå, men jag tror nog att de flesta av oss njuter mer när något är vackert att se på. Därför håller jag inte fullt ut med om din inledande fras om att det inte spelar så stor roll hur en kaka ser ut….
Jag gillar dock bilden du visar, Hur vackra är inte jordgubbar i sig själv? Tänk vilka välsmakande små konstverk de är. Ser delikat ut så det receptet vill jag prova!
Nam, nam, så gott! Du frestar mej!
Ha en skön söndag!