Prosciuttoinlindad Västerbottensterrine

Hem » Prosciuttoinlindad Västerbottensterrine
En fantastisk förrätt som får tungan smälta i munnen. Rekommenderas!
 
Lägg 1 burk creme fraiche, 1 dl grädde, 1 msk ljus maizena, 1 krm malen muskotnöt och en nypa salt i en kastrull, blanda och låt koka upp. Tillsätt 200 g riven Västerbottensost och rör ihop så att det blir en len smet. Ta kastrullen från plattan och tillsätt 2 ägg och 4 äggulor. Rör ihop allt.
Häll i en liten ugnsform (ca 20×30 cm?) med bakplåtspapper i botten.
Grädda i 120 grader i ca 40 minuter. Låt stelna, även i kylskåp då den svalnat lite.
Skär i stavar som du lindar in i skivor av valfri lufttorkad skinka.
 
 
 

6 reaktioner på ”Prosciuttoinlindad Västerbottensterrine”

  1. Här finner man mycket gott, får välja bland godbitarna. Det här vill jag försöka göra någon gång…. Låter som både annorlunda och godis som förrätt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *