Prosciuttoinlindad Västerbottensterrine

En fantastisk förrätt som får tungan smälta i munnen. Rekommenderas!
 
Lägg 1 burk creme fraiche, 1 dl grädde, 1 msk ljus maizena, 1 krm malen muskotnöt och en nypa salt i en kastrull, blanda och låt koka upp. Tillsätt 200 g riven Västerbottensost och rör ihop så att det blir en len smet. Ta kastrullen från plattan och tillsätt 2 ägg och 4 äggulor. Rör ihop allt.
Häll i en liten ugnsform (ca 20×30 cm?) med bakplåtspapper i botten.
Grädda i 120 grader i ca 40 minuter. Låt stelna, även i kylskåp då den svalnat lite.
Skär i stavar som du lindar in i skivor av valfri lufttorkad skinka.
 
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

6 reaktioner till “Prosciuttoinlindad Västerbottensterrine”

  1. Här finner man mycket gott, får välja bland godbitarna. Det här vill jag försöka göra någon gång…. Låter som både annorlunda och godis som förrätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *