Yade

Jag vet inte om jag hade känts annorlunda om den nya hästen hade varit kvar.
Men smärtan och tomheten efter dig är precis lika intensiv och påtaglig som det var då för snart 9 månader sedan, skillnaden är bara att jag idag kan ta paus från det och tänka på annat om jag vill.
Det tar mycket tid med en häst, och visst fanns det många dagar då jag inte hade någon lust att vara hästägare. Men det du gav mig under våra nästan 3 år tillsammans kan inte mätas i någonting, allra minst i pengar.
Med människor som passerat till andra sidan har jag gjort mig klar. Jag ser fram emot att vi möts en dag igen, men inte innan jag också lämnar denna jord.
Med dig är det lite annorlunda. Ibland kommer jag på mig själv att tänka om du kunde komma tillbaka hit. Bara för en dag, eller en stund. Så att jag hade fått se dig igen, känna doften av dig och mjukheten i din päls. Känna din närvaro som var på något sätt så vag och ändå så tydlig. Visst vet jag att det är omöjligt, men jag drömmer ändå, fast jag är ju inte ens någon drömmare.
Du vet att jag lät dig dö på grund av ren kärlek.
 
 
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

8 reaktioner till “Yade”

  1. Så fint, dina ord gick rakt in i mig, känner din sorg och kärlek, så jag tappar ord vad jag själv vill kommentera.
    Hon var en så fin häst!
    Varm Kram från mig.
    Primrose

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *