Jag är igång!

Jag är ett levande exempel på att man kan gå ner i vikt utan problem utan att träna ett dugg. Jag är inte heller den typen som tvångsmässigt vill hänga i någon maskin bara för att jag vill att mina överarmar ska se ut på ett visst sätt! Jag vill att motion ska vara naturligt och lustfyllt, och i sig ha ett tydligt syfte. Att ha en häst har således varit alldeles perfekt sysselsättning för mig.
Men eftersom månaderna utan häst har rullat på har det blivit alldeles solklart för mig att så här kan mitt liv inte fortsätta. Bortsett från lite gående på jobbet har jag inte utmanat kroppen på något sätt. Vädret och mörkret har gjort att jag knappt har gått ut, och mina knän kommer att sätta käppar i hjulen även när det ljusnar ute. Jag kan helt enkelt inte springa.
Jag har länge funderat på vad och hur jag ska göra, och nu har jag kommit på det. Jag har en sådan tur att just på den rätta sidan av stan, på min väg till jobbet, ligger spa- och träningsanläggningen Iksu Spa. De har ett stort utbud av olika träningspass, med profil på äldre människor som vill ta det lite lugnare, och en stor varm simbassäng! Inte att tala om ljusbehandling och alla möjliga gym- och cykelredskap som man kan önska sig.
Om man aldrig har tränat måste man inhandla en hel del för att komma igång. Träningskläder måste man ha. Träningsskor. Lås till skåpet. Vattenflaska. Träningsväska. Skopåse. Det tar aldrig slut. Min träningsväska inklusive badgrejerna vägde säkert 10 kg när jag till sist var klar.
 
 
Enda passet där det hörs vara lite svårt att få tider är aqua, alltså vattengympa. Jag köpte mitt kort (årskort, ska tilläggas!) och kollade sedan på bokningsapparaten med kvarvarande gruppträningspass för ikväll. Och se, det fanns kvar några platser till aquan, där min kompis dessutom råkade vara nybliven instruktör! Så det var inte svårt att välja pass denna första gång!
Det blev ett mysigt pass som redan ett par timmar efteråt har gett mig träningsvärk. Jag tror förresten att jag var överlägset yngst i gruppen! Det var komiskt att notera hur djupt inne ”uppfostran” sitter- rädslan och skammen att ”göra fel” i rörelserna dök upp hela tiden. Men sedan kunde jag med vuxet förstånd skratta åt mig själv och konstatera att hela universum kommer högaktigt skita i om jag gör lite fel eller rätt eller någonting däremellan. Det viktiga är ju att jag tränar, njuter och får min motion.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

15 reaktioner till “Jag är igång!”

 1. Vattengympa låter dödskönt. Visst har det lite tantstämpel, men skit i det. Det är bara en myt. Att arbeta med musklerna i vatten är det skonsammaste och mest effektiva som finns. Finns det möjligheter till relaxavdelning är det bara ett plus. Gött.
  kramis

 2. Precis min syn på motion! Den anläggningen skulle passa mig 😀 Men förhoppningsvis så kan jag komma igång med simningen igen. Har faktiskt saknat den…

 3. Den träningsformen låter kul. Jag gillar din inställning att strunta blankt i om du gör rätt eller fel rörelser. Det är ju knappast så att jorden går under p.g.a. det. Kram och lycka till med träningen.

 4. IKSU Spa, det är härligt att vara där, jag har dock inte kommit mig för att köpa kort men kanske , utbudet är ju lite mer än här i Vännäsby.

  Skönt för dig ! Dra med dig din kära man också på dag Spa.

 5. Vattengympa gillar jag och dte är heller inte så bullrigt, ja föruom musiken då…
  Att stänga in mig i en svettig träningshall eller gå på ett gåband har aldrig varit aktuellt för mig och kommer inte att bli det heller.
  Promenera, eller som det numer heter "power walk" gör jag utomhus. Bor så till att dte fungerar bra.
  Och du, det var mycket som behövdes för träningen men med motivation och glädje kan man åstadkomma mycket. Jag gillar särskilt tanken på att det ska vara roligt.

 6. Å så jag fröjda fröjda mig här i dag. Jo då, jag har en tid på gymmet – bad om instruktör som genast drog igång att snabbt förklara maskinerna för mig – vilket ju inte funkade för mig. kände en liten stund att: jag visste ju att jag inte skulle passa till detta – två val gå därifrån eller?? När jag förklarat för människan hur jag ville ha introduktionen och om hon kunde vara så vänlig att skriva in de olika maskinernas inställning på mitt träningschema … tänk att hon sa: Vad bra du säger vad du behöver och hur!
  Roligt och härligt att röra sig på det sättet. Numera går jag inte dit, vill lägga pengar på annat och rör på gör jag ändå. Om jag gick ner i vikt … nej då 🙂 Simmar gör jag sällan …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *