Ljummen tomat- och chorizosallad med mera

Hem » Ljummen tomat- och chorizosallad med mera
Den här goda maträtten fick jag smaka på i min ICA-butik.
 
2 kryddkorvar, t ex chorizo (jag använde chili-limousinkorv från en gårdsbutik)
1 rödlök
1 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater
ca 300 g marinerade kronärtskockor (en glasburk från Zeta)
En näve skuren, färsk basilika
flingsalt
svartpeppar
en nypa socker
tinad, rensad, stekt och kryddad kycklingfile
mezeyoghurt smaksatt med rivet citronskal
 
Skär korvarna i tunna skivor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Stek dem i olivoljan, tillsätt pressad vitlök. Låt dem steka i några minuter. Lägg i tomaterna och låt steka med så de mosar till sig.
Låt kronärtskockorna rinna av. Vänd ner kronärtskockorna och basilikan. Smaksätt med salt, peppar och lite socker.
Servera den ljumma salladen med stekt kycklingfile och mezeyoghurt som är smaksatt med citronskal.
Jag stekte dessutom lite skivad halloumiost till.
 
 
 
Som efterrätt gjorde jag en blåbärspaj. Det kan hända att jag lagt ut detta recept tidigare, men det kanske tål upprepas då det är världens enklaste och godaste.
 
Blanda snabbt ihop
3 ägg
4 dl strösocker och
150 smält smör.
Tillsätt 
2 tsk vaniljsocker och 
4 dl vetemjöl. Rör om väldigt lite, det får bli kvar lite mjölränder i smeten. Strö över blåbär.
Lägg i en smord pajform och grädda i mitten av ugnen 200 grader, i 20-22 min.
Servera med vaniljsås.
Här ännu ogräddad på bilden.
 
 
Enjoy!
 

9 reaktioner på ”Ljummen tomat- och chorizosallad med mera”

  1. Tack, för bra recept. Jag provar gärna och detta med tomat och chorizosallad var het nytt för mig. Vad gäller pajen skall den provas, men blåbär har jag inte här men provar med andra bär/frukter. Rapport kommer.

  2. Menar Du att vi skall äta gammal skåpmat av gamla recept?:-)
    Har saknat Dig ett par dagar!!
    Ha en fin dag,kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *