1 stor gul lök, skalad och hackad
4 morötter, skalade och grovrivna
2 burkar tonfisk i olja
2 burkar krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
2 tsk soja
4 tsk oregano
1 tsk örtsalt
1 dl vatten
persilja
kokt pasta och riven ost
Stek löken och morötterna i tonfiskoljan tills de är mjuka. Tillsätt buljongtärningar, tomater och vatten. Koka under locket 5 min. Tillsätt tonfisk, soja, oregano och örtsalt. Koka upp. Tillsätt persilja.
Servera med pasta och riven ost.
Härligt "student-mats-nostalgi" med tonfisksås 🙂
Mumsigt 😀
Det är längesen jag har gjort någonting av tonfisk men numera går det säkert att få tag på tonfisk där inte fiskandet samtidigt tar död på delfiner. Däremot har jag ätit tonfisk på restaurang ett par gånger och blivit glatt överraskad för hur gott det var.
Tack för intressant recept!
Dolf brukar göra något liknande. Men morötterna ska jag tipsa honom om. Han älskar morötter, så han kommer att bli glad för tipset. Osten brukar han inte heller ha, så jag höjer händerna.
Gött!!
Sedan är det en annan sak som jag inte har kunnat släppa, från min näthinna. Nämligen vitlöksoppan i bröd, som ni åt i Tjeckien. Har du gjort något liknande själv?
kramisen
Nej, jag har inte gjort den tjeckiska vitlökssoppan själv. Brödet måste ha en ganska hård skorpa förstås.
Det där låter gott! 🙂
Kram, Comsi Comsa ❤
Mm älskar den här typen av tonfisksås. Gör även en tonfiskpaj som är otroligt god trots att det låter lite läskigt. Rätt underskattat ingrediens egentligen!
TACK för svinbra tips ska jag göra i veckan mmmm 🙂 Hoppas annars att du haft en solig helg, här blåser det som bara f.
Om du gillar sommarhus inspiration kan du kolla in min nya post 🙂
ha en kanonvecka
LOVE Maria Inredning – it’s Swedish for decor