Jag har två hjärnor

Igår var en pissdag. Jag hade verkligen förmågan att se glaset halvtomt och inte halvfullt! Jobbet smakade trä och jag kände att jag inte har kommit någon vart där. Kroppen var trött och hästen gick dåligt. Det kändes så att livet inte har någonting mera att erbjuda mig. Allt kan bara bli värre! Hela mitt liv framträdde som ett helt meningslöst fenomen. Jag hade gråtit om jag hade haft några tårar. Inte ens känslor hade jag kvar. Till sist stupade jag i sängen, utmattad.
Jag sov inte så länge i timmar mätt, men desto bättre. Jag var så sömndrucken att jag knappt fick upp mina ögon på morgonen. Ute väntade vinterlandskap men vädret var i övrigt bättre. Jobbet flöt på. Kanske duger jag ändå? Hästen fick en vilodag, min rygg är lite sådär igen. Vi tar nya tag till helgen. Äldsta sonen kom hit. Kul att vara alla samlade igen. En gammal färskost har spökat länge i kylskåpet. Nu jädrars blev det en morotskaka! Det doftar gott. Receptet finns alldeles i början av min blogg, under rubriken Afternoon tea. Livet smakar gott igen!
 
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

15 reaktioner till “Jag har två hjärnor”

 1. Jag har känt nästan likadant. Jag funderar på om det är det här vädret som gör det. Ja,jag vet inte. Man skulle sålt allt,släppa alla pliktet och ge sig ut på någon riktigt lång resa kanske. Jag tror att det kan vara också en massa måsten och plikter.
  Nä,en husbil och iväg.
  Morotskaka har jag nog aldrig ätit men däremot morotslåda och det var helt en fantastiskt god rätt.
  Ha en fin kväll!

 2. Så bra beskrivet med att se glaset halvtomt istället för halvfullt. Säger allt om hur man kan känna sig.
  Vi har våra dagar, så är det..Troligen ska det vara så också, för om man inte får se mörkret så kanske man inte kan se ljuset ? En klyscha kanske? Skit samma, jag vet att du förstår vad jag menar.
  Allt väl!

 3. Sänder via cyberspace dig ett stort blomsterfång med blommor i olika färger! Sådana där dagar är sjukt jobbiga och vi drabbas alla av dem lite då och då. Hoppas att morotskakan hjälpte, det är ju galet gott i alla fall…

  Idag är det en ny dag!
  Kram Christina

 4. Du duger alla dagar, både bra dagar och dåliga dagar. På sätt och vis var det detta jag skrev om idag att "skolka" från livet och plikterna ibland, men duga ändå. Vi måste få leva vårt liv och ibland ta en paus från plikterna för att smaka på det riktiga livet. Ställer vi för stora krav på oss själva så tror jag att vi lever mindre än vad vi annars kan göra. Plikter är bra, men inte när de tar över vårt liv.
  Kram 🙂

 5. Hmm, jag tycker du beskriver LIVET. Visst är det så, ibland bara så kass dagar, funderar på om man verkligen är så kass som man känner sig. Andra dagar infinner sig lyckokänsla av just ingenting… och alla de andra dagarna, ja, de bara finns där… 😉

  Önskar dig fina dagar framöver.. snart grönskar naturen och det ger i alla fall mig litet glädjefnatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *