Kladdkaka med apelsintryffel

Hem » Kladdkaka med apelsintryffel
Receptet kommer från Året Runt. Himla bra tidningar dessa, och jag ger mig lov att börja prenumerera när jag fyllt 50 år. Så länge får jag låna svärmors.
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en bakform ca 35 x 20 cm, strö kokosflingor i botten och längs kanterna.
Smält 175 g smör.
Blanda med 4,5 dl strösocker i en bunke.
Tillsätt
1 tsk äkta vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 och 1/4 dl kakao
3 dl mandelmjöl (gör kakan härligt seg)
3 stora ägg och
0,5 dl starkt kaffe.
Blanda ihop allt och häll i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min.
 
Apelsintryffel:
Koka upp 0,5 dl vispgrädde och hacka med 250 g mörk choklad. Tillsätt 50 g smör som får smälta med. Tillsätt finrivet skal och saften av en apelsin.
Bred på den kallnade kakan. Låt stelna i kylskåp minst 2 h före servering.

4 reaktioner på ”Kladdkaka med apelsintryffel”

  1. Så god kakan ser ut. Men nu väntar jag en vecka, tills jag är hemma, med att använda ugnen. Höll på att krevera igårnär jag gjorde lasagne och det var+31 ute.
    Men kakan skall bakas, helt klart.

  2. Jag har haft förmånen att äta denna kaka och kan intyga att den är farligt god och mättande! Rent livsfarlig för midjemåttet men ack så bra för själen!

Lämna ett svar till TantGlad Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *