Kladdkaka med apelsintryffel

Receptet kommer från Året Runt. Himla bra tidningar dessa, och jag ger mig lov att börja prenumerera när jag fyllt 50 år. Så länge får jag låna svärmors.
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en bakform ca 35 x 20 cm, strö kokosflingor i botten och längs kanterna.
Smält 175 g smör.
Blanda med 4,5 dl strösocker i en bunke.
Tillsätt
1 tsk äkta vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 och 1/4 dl kakao
3 dl mandelmjöl (gör kakan härligt seg)
3 stora ägg och
0,5 dl starkt kaffe.
Blanda ihop allt och häll i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min.
 
Apelsintryffel:
Koka upp 0,5 dl vispgrädde och hacka med 250 g mörk choklad. Tillsätt 50 g smör som får smälta med. Tillsätt finrivet skal och saften av en apelsin.
Bred på den kallnade kakan. Låt stelna i kylskåp minst 2 h före servering.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

4 reaktioner till “Kladdkaka med apelsintryffel”

  1. Så god kakan ser ut. Men nu väntar jag en vecka, tills jag är hemma, med att använda ugnen. Höll på att krevera igårnär jag gjorde lasagne och det var+31 ute.
    Men kakan skall bakas, helt klart.

  2. Jag har haft förmånen att äta denna kaka och kan intyga att den är farligt god och mättande! Rent livsfarlig för midjemåttet men ack så bra för själen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *