Modetips del 4- Skor

Även om ni säkert redan har räknat ut att jag inte vet så mycket om mode så fortsätter jag med mina fräcka rubriker ändå! Min man har sagt att han inte hänger med i dessa inlägg.
Idag avhandlas skor.
Vad gäller vintergarderoben är jag helnöjd. Jag känner att jag alltid hittar lämpliga skor i mitt skåp.
Dessa stickade stövlar tar jag i bruk genast när det blir lite kallare på hösten. Jag har dem i två färger. De har fårskinn på botten så de är varma, men man blir aldrig svettig om fötterna därför att ”ventilationen” fungerar! Jag struntar fullständigt i om de slutar vara trendiga, jag kommer att använda dem så länge jag lever. Märke UGG, kopior finns förstås.
 
 
 

 
Jag har även klassiska Uggs som är varma och mjuka som tofflor.
 
 
Och en mycket varm vinterkänga också från Ugg.
 
 
Om jag behöver höga stövlar och virkade Uggsen inte fungerar, tar jag Primebootsen. De var dyra men jag har varit jättenöjd med dem. Förutsatt att dragkedjorna fortsätter fungera kommer jag använda dem livet ut. De fungerar även på hösten och våren. Till byxor, kjol och leggings.
 
 
Ibland behöver man inomhusskor, t ex på teater. Jag är så glad att jag har de här. Märket är Gabor, världens skönaste och finaste och vackraste skomärke.
 
 
Men sedan kommer sommaren och mina problem börjar. Det är bra att ha mörka och ljusa skor, samt helst även rosa (pga att det är grundfärgen i min garderob) och bruna. Det är bara det att jag inte klarar av de flesta skor. Efter 2 dagar i Rom gick jag med Crocs. Undrar vad italienare tänkte på. Jag har väldigt dåliga fötter, i den ena finns någon återkommande stressfraktur och fötterna blir väldigt lätt svullna och onda. Jag har någon gång blivit nästan liggande dagen efter någon trevlig kväll som jag kämpat mig igenom i lite icke-optimala skor.
De här svarta fungerar någorlunda, i alla fall några timmar. De börjar redan gå sönder.
 
 
Och de här kilklackade mockaskor fungerar också en kväll, pga sin mjukhet. Ugg.
 
 
Sandaler kan jag oftast använda, Scholl.
 
 
Förra sommaren hittade jag en vackrare variant av Crocs. Otroligt sköna, och inte fula alls på fötterna.
 
 
Perioden mellan vinter- och sommarskor är knepig. De stickade Uggstövlarna passar inte ihop med den varma gassande solen och somriga klänningarna, men det är inte sandalväder ännu. Då hankar jag mig fram med de här träskorna, Ugg.
 
 
Jag måste tyvärr säga att Uggs inte håller kvalitet alla gånger. Både jag och mina vänner har många gånger under senaste åren varit med om att Uggs går sönder på ett sätt som inte kan förklaras med någonting annat än dålig kvalitet. Och så var det inte för några år sedan.
På mitt bröllop hade jag fina vita behagliga skor med kristaller som jag köpt på bröllopsaffären, men de passar mest en brud och kommer knappast användas igen.
Jag inser att det är min praktiska personlighet som spökar igen. Allt måste vara bekvämt och gå snabbt. Att ta sig från punkt A till punkt B tar längre tid med högklackat. Men nog borde jag väl ändå ha ett par svarta pumps i alla fall. Har ni några tips för mig, kära läsare? Att jag aldrig blir användare av Manolo Blahnik eller Christian Louboutin har jag redan accepterat. Det finns många kvinnor som har skor som sin största passion, och jag nästan önskar att jag var en av dem. Allt blir enklare om man har det äkta intresset. Som det är nu så känner jag att jag behöver någonting men vet inte riktigt vad. En sommarkväll, outfiten är underbar men lämpliga skor saknas. Störande. Skor är för mig bara nödvändigt ont.
Slutligen några vettiga ord. Alla kläder och accessoarier kräver vård och underhåll, och detta gäller kanske speciellt skor som är i mest utsatt läge. Impregnera skor alltid innan de tas i bruk och fortsätt med det regelbundet. Skor måste även putsas, det har jag med mig redan från ridvärlden. Det går inte att rida en dressyrtävling i leriga ridstövlar, då skulle man nog bli utesluten. Jag använder vanlig lädertvål till mina skinnskor.
Vad gäller ffa skor med skaft borde man ha någon form av skoblock som ger stöd åt skaften så de inte sjunker ihop som mina vinterstövlar har gjort. Jag har sett några uppblåsbara varianter som jag tänker investera i. Och även lågskor mår bra av skoblock.
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

19 reaktioner till “Modetips del 4- Skor”

 1. Sv: jag har väldigt problem med acne i mitt ansikte vilket gör att jag gärna använder concealer för att täcka! Sen ögonkrämen använder jag för mina mörka ringa, mina blodådror och torrheten på ögonlocken! 🙂

 2. Ånej,hann inte skriva av tex-mex receptet. Det har jag gjort med alla Dina tidigare recept och gett till min mor för att så småningom testas.
  Hoppas att det återkommer efter mode-sviten. Jag förstår att Du vill hålla dem samlade i ett svep.
  Med vänlig hälsning,/fd

 3. Jag är och har alltid varit skotokig. Tyvärr så har jag nu problem med mina fötter och jag kan inte bara gå in i en affär och hastigt prova ett par skor och köpa dem. De måste var extremt mjuka och sköna, nästan som handskar, ifall jag ska kunna använda dem och det märks en hel del på priset. Förr gick det att köpa flera par under en skorunda…nu får man vara tacksam om man kommer hem med ett par skor till någorlunda hyfsat pris. Kram.

 4. Usch, jag måste verkligen köpa nya skor. Särskilt nu när jag ska börja jobba igen. Fick större fötter under graviditeten, bläää!

  Texmex-gratängen låter jäääättegod, måste provas vid tillfälle! Tack för tips!

 5. Roligt att du skriver om detta tema! Fin stil verkar du ha också, mycket sånt som jag gillar! Som UGGS. Fast jag har inga men vill ha. Gissar det blir lågt PPA; Pris Per Användningstillfälle på dem…

 6. Jag har också dessa stickade uggs och jag fullkomligt älskar dom. Även jag har svårt med skor just att hitta det som även är bekvämt. Jag har lyckats hitta några snygga pumps från ecco som har bredare klack och riktigt sköna. Även svarta eleganta rätt tajta svarta stövlar med liten klack har jag från ecco som är väldigt väldigt sköna. Annars är jag en boots och kängtjej. Har alltid varit och kommer nog alltid att vara.

 7. Garbour och (alla) stövlar va jättesnygga!!! Känns så himla trist att damstorlekarna sträcker sig till 41 och jag har 41½-42…. Sambon klagar iaf inte på att jag har för mnga par skor, haha….

 8. Skor är roligt! Vad gäller UGG så har jag två par i mocka, ett par som du visade på en bild och ett par lägre. Älskar båda paren, men tyvärr passar de bäst i snö och kyla. Har ett par uggtofflor också, så sköna. Gillade dina stickade stövlar jättemycket, har inte sett dem i butiker. Även dina Primeboots var jättesnygga. I min garderob finns också ett par gamla , härliga, och klassiska finska stövlar från Palmroth. Favoriter!
  Tyvärr har jag trassel med mina båda stortår och en del skor är för låga och då kan jag inte ha dem. Ett par svarta Louboutinskor finns i garderoben, ett par sittskor, jag kan knappast gå i dem….Men de är snygga.
  Kul med dina tips på skor och lite modeller. Skall helt klart leta efter de snyggare crocsen som du visade.
  Tack för ännu ett roligt inlägg.

 9. Jag igen… svar på din kommentar på min kommentar…. Mina nya sommarfavvos är Keens sandaler. Fast de är ju mer åt det sportiga hållet då. Verkligen. Men även Naturalista har mycket som jag gillar. Och Duckfeet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *