Får du gäster? Den här rätten tål bjudas på även vid högtidligare tillfällen.
4 portioner
ca 600 g lax (tina upp portionsbitar) skurna i 2×2 cm bitar
Marinera laxen i ca 1 dl teriyakisås i 1 h.
Trä upp laxbitarna på träspett och stek på medelvärme tills de är genomstekta. Salta lätt, annars står teriyakisåsen för sältan.
Jag hade för långa spett och ingen avbitare (skulle ha förkortat spetten) så alla laxbitarna kom inte så bra i kontakt med pannan och därmed fick de inte stekyta. Jag blev frustrerad och tog till sist bort spetten. Ingen skillnad i smaken för det.
Så här var det tänkt att det skulle bli
Och så här blev det
Laxen, med spett eller ej, läggs på rucolabädd.
Tips: Lax blir alltid gott med teriyakisås och rucola. Du kan även steka vanliga portionsbitar av lax och hälla på teriyakisås. Jättegott. Bara lite extra salt behövs då.
Potatiskålmos
10 potatis, skala och dela i något mindre bitar
En halv blomkålshuvud, dela till de små huvuden
Koka i lättsaltat vatten tillsammans tills de är mjuka. Mosa allt med elvisp.
Tillsätt 25 g smör, 1 dl grädde, 1 dl mjölk och 1 dl riven Västerbottensost. Salta och peppra.
Servera med laxen på rucolabädd.
Åh, vad det vattnas i munnen!
Tack för det här tipset, kommer garanterat att lagas i mitt hem.
PS. Hittade hit via Sandra-Atilios blogg. DS.
Tycker om lättlagad mat och det var det här. Kanske ser det snyggare ut med pinnar, men tycker inte det spelar någon roll, för rätten ser god ut även utan. Teryakisås till lax är perfekt och ger en så bra brytning.
Potatiskålmos har jag inte provat tidigare, men det skall bli.
Gillar dina mattips, har provat fler av dem och lyckats bra. (Enligt de som smakat, både barn och vuxna)
Det kallar jag riktig matkärlek eller kärleksmat:) ser superfint ut! Två portioner tack:)
Fd
Det där ser riktigt gott ut 🙂