Kinesisk korvgryta

Hem » Kinesisk korvgryta
Vilken underbar vårdag! Nu tog jag i, det är ju vinter, men en sådan här sol förebådar gott. Den förebådar sommar!!!
 
 
Mina föräldrar är här, och huset har varit fullt av folk så jag måste laga mat i stort sett hela tiden. Eftersom min äldsta son också är här så gjorde jag en av hans favoriträtter, den kinesiska korvgrytan.
 
1 falukorvring- strimla och blanda med
1,5 msk kinesisk soja och 1/3 msk ingefära. Rör om.
Stek i lite smör.
Tillsätt strimlad halv purjolök och strimlad urkärnad paprika. Låt fräsa en stund.
Tillsätt 2 dl köttbuljong, 2 msk tomatpure och 2 tsk potatismjöl. Låt puttra ihop en stund och servera med ris och sallad.
 
 

26 reaktioner på ”Kinesisk korvgryta”

  1. Alldeles utmärkt superb rätt! Hur många falukorvar har inte jag strimlat ner i grytor, mums fillibabba!
    Jag gör mycket på en höft nu när jag lever själv, annars ville jag alltid ha recept.
    Tack för fina rader hos mig, kram! Gerd ♥

  2. Ser ut i naturen hos dig som hos mig.
    Hoppas att du har trevligt med dina släktingar, alltid kul att träffas.
    Falukorvgrytan ser otroligt god ut, förstår din son.

    Tjingelingen från Rantamor, hoppas din onda rygg gett med sig.

  3. Oj vad mycket snö. Här kom lite i går men är nu borta igen. Har knappt haft någon snö men nu vill jag gärna ha vår. Jag hörde minsann att fåglarna kvittrade i morse.
    Ser gott ut med korvgryta.

  4. Vårkänslor kan aldrig komma för tidigt!
    En sådan underbart vacker vinterväg,en sådan har jag inte sett i verkligheten på många år.Det är bra att Du har en receptbank som heter duga med huset fullt av gäster.
    Önskar Dig en fin afton!
    Fd

  5. Här har också lagats middag, barnen har varit hemma på söndagsmiddag och jag lagade trerätters för att fira dotterns första arbete.

    Ha det gott! Christina

  6. Oj vilka härliga matrecept jag kom in på här och vilken vacker vinterbild. Korvgrytan ska jag testa så tack för receptet och tack också för besöket hos mig. Du är välkommen tillbaka när lusten faller på 🙂
    Här är det också vår i luften men vi har haft mulet hela dagen.
    Ha det så bra
    kram

  7. Då har du fullt upp, med matlagning och gäster, om nu föräldrar kan kalla för gäster, hihi !

    Skall absolut testa din gryta, för den verkar så enkelt att laga ?!
    Gillar inte svåra och krångliga recept, hahaha !

    ha det gott kram !

  8. Vackert vinterlandskap hos dig! Och snön är vit!
    Kinesisk korvgryta skall givetvis provas. Jag är ju ett stort fan av det landet vad gäller det mesta. (Inte politiken, men allt annat och där är maten är viktig.)
    Antar att man även kan prova att byta korv mot kyckling…

  9. Själv åt jag en östafrikansk vitkålsgryta och i morgon kommer falukorven. Inget jag gillar men naturligtvis beror det n´mycket på hur den tillagas och med vilka råvaror!

  10. Tänk ändå, om man kunde få tag på falukorv!
    Suktar!
    När jag var liten, brukade vi ungar gå och köpa för
    5 öre falukorv i köttaffären. För 5 öre kunde vi också få en
    strut kaksmulor på konditoriet (med lite tur kunde det
    innehålla en halv bakelse). Pengar var det ont om. 🙂

  11. Tack för tipset!
    Idag känner jag mig lite "fattig" på matidéer så det blir nog en korvgryta a´la Annukka. Jag har rätt ingredienser hemma så…det passar som hand i handske 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *