En jättegod och enkel rätt! För 4 pers
1 kg kycklingfileer, låt tina, rensa och dela på längden. Lägg dem i en smord ugnsform.
1 stor gul lök- skala och hacka
2 dl vatten + en halv kycklingbuljongtärning- värm vattnet och lös upp
2 dl creme fraiche
1,5 msk vetemjöl
0,5 tsk salt
2 msk soja
1 tsk Colmanns senappulver
1 tsk ingefära
1 tsk koriander
0,5 tsk gurkmeja
Blanda ihop allt det ovannämnda till en sås och häll såsen på kycklingen.
Grädda i 225 grader, 35 min i mitten av ugnen.
Dekorera med färsk persilja. Servera med sallad och t ex ris.

På min födelsedag gjorde Greger sina specialkotletter. På begäran, snabbt recept följer här:
8 skivor kött, lägg i botten av en smord ugnsform
Gör en sås:
3 dl grädde
4 dl creme fraiche (ej lätt)
1 dl het chilisås (eller 5 dr tabasco)
Svartpeppar
1 dl soja
0,5 tsk sambal oelek
2 msk maizenamjöl
Blanda ihop såsen och häll över köttet.
Ugn 1,5 h i 175 grader
Så gott! Tycker verkligen om att äta rätter med koriander då och då!
Ser supergott ut med allt.Är det fetaost eller den där kaffeosten Du berättade om för lite sedan? Kaffeost finns nog inte i Skåne.Jag frågade på Coop för skojs skull men de visste nog inte ens vad jag menade:-)
Kotletterna verkar inte heller gå av för hackor.Starkt är i min smak.
Här skall dessa recept provas i veckan som kommer. Helt klart!
Båda passar mig perfekt.
Tack för recepten!
Man tror alltid att man har läst alla recept men se det har man ju inte 😉
Nu blir det att testa dina. Tack för det!
Båda rätterna låter helt i min smak, idag behöver jag aldrig fundera på att jag inte vet vad jag skall ha till middag. 🙂
Kram ♥