Lediga veckan är återigen halvvägs och det ligger nära till hands att påstå att jag inte har uträttat så mycket. Lagat mat, ja, men det gör jag ju i alla fall. Har ridit så gott som varje dag och hästen har känts ömsom slö och ömsom nervig. Igår hoppade hon till i stallet och mosade min vänstra fot. I skogen var hon själva filbunken. Idag på ridbanan var hon superhispig, visserligen blåste det mycket, men senare ute i naturen återigen som en åsna. Jag får definitivt inte känslan att hon skulle vara sjuk på något sätt. Hennes trav är flygande och jämn. Sannolikt handlar det bara om omställning och justering mellan motion och mat.
Jamen, förra gången då jag var ledig städade vi i stort sett hela huset. Denna gång har jag inte haft ett sådant behov, har bara dammsugit döda flugor lite här och där. Det skulle vara skönt att hitta en känsla av balans- att kunna njuta av ledigheten och vardagssysslorna och ta sig för och göra saker som man annars inte hinner när man jobbar… Kanske roliga saker t om. Allt behöver inte ha en smak av prestation.
Idag har jag gjort matmuffins, 2 sorter.
BACONMUFFINS
7½ dl vetemjöl special
5 tsk bakpulver
½ tsk salt
2½ dl riven parmesanost- blanda ihop dessa
ca 300 g bacon, klipp i bitar och stek knapert. Blanda i mjölet.
Sist tillsätt 1 flaska (33 cl) öl. Blanda allt väl.
Klicka degen i ca 12 st stora muffinsformar.
Pensla på 25 gram smält smör.
Grädda i mitten av ugnen 180 grader i 20 min.
MATMUFFINS MED FETA OCH APRIKOSER
1 dl torkade hackade aprikoser
100 g fetaost i små bitar
1½ dl saltade cashewnötter, varav hälften hackas grovt
3 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl/polenta
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
3 ägg
½ dl olja
2½ dl filmjölk
Ugn 225 grader.
Blanda vetemjöl, majsmjöl, bakpulver och salt.
Vispa lätt ihop ägg, olja och filmjölk.
Förena allt och vänd ner även aprikoserna, fetakuberna och 3/4 dl hackade cashewnötter.
Fördela i ca 12 st stora muffinsformar. Tryck ner ca 3 st hela cashewnötter på varje muffins som dekoration.
Ställ in i ugnen ca 15 min.
ser riktigt gott ut!