Häromdagen undrade jag varför vi inte gör tjälknöl oftare, det som är så gott och så lätt. Pulled pork, eller cow för den delen, faller inom samma kategori.
Min man ska helt och hållet få äran för denna fantastiska maträtt. Vi har nötkött, och han provade den istället för gris. Nöt är ju lite magrare än gris, men det gjorde verkligen ingenting.
Ta valfri mängd kött med en del fett i. Det duger bra med lite sämre köttbit, vi hade ett paket med lite seniga och fettinsprängda grytbitar. De ska vara upptinade då du börjar laga dem.
Lägg dessa i en ugnstålig gryta, där även locket tål ugn. Skala och klyfta några gula lökar och lägg i. Häll över en flaska färdig valfri barbequesås, blanda. Köttet behöver inte täckas helt av marinaden, men måste röras om några gånger.
Ställ grytan i ugnen 100 grader i 10 timmar. Grytan ska ha locket på. Rör om då och då. Efteråt ta bort värsta fettklumparna och senorna och dra isär själva köttet med en gaffel.
Tillbehör: t ex tortillabröd, vitlöksdressing, coleslaw (allt detta kan även göras själv förstås).


Det är en superbra tillagningsmetod.Här gäller också nötkött eftersom jag har köttdjur på gården.
fd