Viltlax

Hem » Viltlax
Ca 500 g laxfile (hel eller i portionsbitar)
Salt
Sås:
2,5 dl grädde
2 msk viltfond med kantarellsmak
2 msk lingonsylt
1 tsk timjan
svartpeppar
Ugn 225 grader. Lägg laxen i ugnsform och salta den.
Gör såsen och häll över laxen.
Tillaga i mitten av ugnen i 20 min.
Servera med såsen, potatis och rårörda lingon. Du kan steka kantareller och servera vid sidan av.
 
 
Jag tycker mig minnas att receptet är från Ica Buffe för länge sedan. Det här är otroligt gott.

6 reaktioner på ”Viltlax”

  1. Det betvivlas inte att det är gott,viltfond och kantateller låter verkligen riktigt gott!
    Blev lite hungrig nu faktiskt trots att jag karvat på tjälknölen till kvällsmat:)
    Fd

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *