Den här har jag lagat i veckan, även den ett vinnande Buffé-recept. Vinnande koncept hos Greger, men kanske inte hos de övriga små liven.

Kycklinggryta med rostat grönt
Ugn 225 grader
Skär 1 blomkål och 1 broccoli i buketter. Koka upp (ej mera!) dessa i saltat vatten.
Ställ på ugnsplåt tillsammans med endiver som du skurit till 4 klyftor var. Blanda med urkärnade kalamataoliver, citronskal och -juice från 1 citron, olja, salt och peppar.
Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
Kycklinggrytan
500 g kycklingfiléer- rensa, strimla
1 gul lök- skala, hacka
2 vitlöksklyftor- skala, hacka
Stek dessa på pannan i smör/olja och krydda med salt och peppar
Tillsätt skuren selleri (som jag bytte mot AUBERGINE skuren i bitar)
1 burk hela tomater (krossade duger oxå)
2 lagerblad
1 tsk timjan
1 msk balsamvinäger
½ tsk chiliflakes
Låt småkoka under lock åtminstone 10 minuter, helst längre tid
Servera med couscous!
Pojkarna höll på att kräkas av auberginer. (!!!) För att få skippa dem fick Tommi äta EN blomkålsbukett som kompensation (eller kalla det straff om ni vill.) Det tog ca 30 minuter innan han slutligen hade sköljt ner den med saft. Vad är det för fel på barn???