För 4 pers
4 kycklingfileer
2 pkt bacon alt parmaskinka
valfri ost t ex gorgonzola
chilisås eller ketchup
salt, peppar
färska örter
flingsalt
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Banka ut rensade kycklingfileerna till dubbelt så stora.
Skär osten i lagom stora stavar. Lägg osten på insidan av fileen, krydda med salt och peppar och rulla fileen runt osten. Rulla sedan ett par baconskivor ordentligt runt fileen.
(Ofta ska köttet brynas på pannan på förhand så att muskelfibrerna stänger sig och det bevarar saftigheten samt får lite färg. Men inte i detta recept, det blir lättare att linda då och kycklingen blir dessutom saftig ändå, säkert pga baconet. Men gör som du vill.)
2. Lägg kycklingrullarna i en ugnsform. Pensla med ketchup eller chilisås. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
3. Strö över flingsalt och färska örter före servering. Servera med potatis eller ris, samt sallad.
Det ser supergott ut!
Jag kommer hädanefter att signera med det som skulle bli en blogg men som nu endast visar en bit av det lilla,vackra skånska slottet Snogeholm,inte alltför långt ifrån där jag bor. Jag gör det för att inte bli förväxlad med eventuella andra anonyma som kommenterar.
Ha det fint!
Och "jag" är fd
Vad trevligt! Blir det en blogg så har du en trogen läsare här iaf!
Åh så gott!
Då blir jag glad! Det är ju alltid trevligt att utbyta lite tankar och funderingar. Ja,vi får se om jag börjar. Jag tackar Dig för en välskriven och innehållsrik blogg med tänvärda inlägg.
Ha en fin dag!
Signeringe misslyckades.
Men det gör ju ingenting för då får jag anledning att än en gång önska en fin dag för Dig!
Tack för änne ett fint middagstips. Morgondagens middag är i hamn.
Frestande foton och det hela såg väldigt gott ut.
Kyckling inlindade i bacon. har inte tänkt på det förut, måste prövas ser så gott ut 🙂