Svar; det är skördetider och därmed är det rotsaker som gäller. Man kan variera Annukkas goda korvsoppa i all oändlighet.
Jag hade 2 liter vatten och därmed 4 st köttbuljongtärningar.
Skala och hacka kålrot, som ska koka längst tid (väl minst 15 min längre än morötterna). Därefter skala och hacka morötterna och majrova. Låt puttra en kvart till, sen är det skalad och hackad potatis och strimlad purjolök som står på tur. Då dessa är mjuka, tillsätt den hackade falukorven. Sist persilja. Servera med bröd.
Som efterrätt Tommis kolapaj
Ha lite fett på botten av en springform. Sprid över hackad rabarber.
Häll över en smet bestående av
150 g smält smör
2 dl socker
½ dl grädde
½ dl sirap
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, i 20 min.
Servera med vaniljsås eller grädde.