3 jobbiga jobbveckor, varav den sista var om möjligt värst, är nu över. Jag kom iväg från jobbet sent på fredag kväll, fick dessutom hämta nya kläder från klädesautomaten, denna pestiga maskin (som faktiskt funkade klanderfritt denna gång), hämta pengar, posta ett brev… Kom hem 18.30 men Greger hade städat hela huset, lagat god mat, huset var fullt med supertrevligt folk inkl kompisar till barnen och jag fyllde glaset med rött vin och kände att livet var på topp.
Skulle bara en liten sväng till stallet idag då jag slutligen vaknat, men det blev en långtur upp till berget med Sanna och Buster, vi galopperade uppför alla backar med de snälla, fina hästarna. Yade kom igång bättre och bättre och i de sista backarna tyckte jag att galoppkvalitén var klart bättre än i början. Dvs att hon satte bakbenen under sig och hade därmed fin bjudning. Därefter kom hovslagaren så nu är även det avklarat, nu har hästarna sommarskor.
Jag är lite ledsen över det faktum att Yades klåda verkar vara lika illa som förut, jag hade liksom tänkt att det kanske hade blivit lite bättre. Jag får ta hit veterinären på måndag och fundera vidare på vilka åtgärder jag ska vidta.
Hela dagen gick med hästeriet och sen var det dags att ta pojkarna till bussen som förde dem till inlandet. Lite kymigt kändes det men jag vet ju att de kommer att ha det roligt med sin pappa och övriga släkt under påsklovsveckan.
Jag och Greger åkte till Tavelsjö för att ”våldgästa” vänner som vi faktiskt har ”parat ihop”. Jag blir så glad när jag ser hur fint de fått i sitt gemensamma hem och hur bra de verkar passa ihop.
Avslutar denna trevliga dag med att bjuda på ett recept som inte är så vackert men desto godare!
Pepparkaksglass
4 äggulor
1 dl socker
4 dl vispgrädde
200 g pepparkakor
ev 120 g krossade hasselnötter om du gillar nötter
2 tsk vaniljsocker
Vispa ihop äggulorna och socker.
Vispa grädden.
Krossa pepparkakorna (små bitar får förekomma)
Förena alla ingredienser försiktigt.
Dela blandningen i 8 muggar och frys ner.
(Utförandet i bilden: pojkarna)