Krämiga chilipotatis och mustiga köttfärsbiffar

Så länge man inte ratar maten bara pga att råvaran är köttfärs, så påstår jag att denna maträtt håller klass och kan t om bjudas till finare middagar. Servera grönsallad till.
 
Sweet Chili Potatis
 
9-10 stora potatis- skala och gör grova klyftor. Men jag använder ofta även mindre delikatesspotatis som inte behöver skalas (jag gillar inte grova potatisskal i maten).
2 dl creme fraiche
1,5-2 dl sweet chili-sås
Salt och peppar
2 dl grädde
 
Förkoka potatisen snabbt. Blanda ihop creme fraiche och sweet chilisås och krydda. Varva såsen med potatisklyftorna. Slå över en burk grädde och stek i mitten av ugnen, 200 grader, i 1-1,5 timme.
 
 
Kryddiga köttfärsbiffar från grillen
 
Ca 1,2 kg köttfärs
2 tsk salt
Svartpeppar
1 dl ströbröd
2 ägg
En halv burk Chunky salsa
 
Pensla med grillolja och grilla, kan förstås lika väl stekas på en stekpanna.
 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *