Man blir inte less på ugnsgrönsaker!

 
Min man säger att man kan bli less på ugnsgrönsaker, men jag säger att det kan man inte. Sånt här blev vi bjudna på i Abisko i olika variationer och oj så gott det var.
Skala och klyfta potatisar (eller använd delikatesspotatisar), morötter, palsternacka, whatever. Förkoka dem.
Blanda med sk Vegonade (säljs i små påsar, av Paul Thom) eller använd olja, rosmarin, flingsalt etc.
Strö över paprikaklyftor, körsbärstomater, fetaost, pinjenötter.
Ugnsstek i 220 grader ca 20 minuter. Gourmetmat!
Jag vet att ni kan det här, men bara för inspo!

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *