Så här på sommaren kan man behöva inspiration på lätta (i dubbel bemärkelse) recept som höjer sommarkvällen på ett enkelt sätt. Jag har hittat en trevlig kokbok av Jessica Frej som jag då och då tittar i- recepten kommer från den.



LIMEKYCKLING
Rensa, strimla, salta och peppra 750 g kyckling. Stek den på en djupare stekpanna som även rymmer sås.
Vispa ihop saft och zest (bara det gröna) från 2 lime, 1 smulad hönsbuljongtärning, 4 dl creme fraiche, 2 dl vatten, 2 msk ljus soja och 2 msk (blommig) honung.
Häll över kycklingen på pannan och låt det koka ihop 10 minuter.
Koka 400 g risnudlar enligt instruktioner på förpackningen.
Serveramed sallad, och strö över persilja. Enkelt och jättegott!
BAKAD LAX MED GETOST
Ugn 150 grader. Lägg 4 portionsbitar lax på bakplåtspapper i en ugnsform.
Skär fickor på laxen och peta in 1 dl ljusa russin. Smula över 150 g getost. Toppa med 1 dl pinjenötter. Ringla över olivolja, salta och peppra. Ugnsstek ca 15 minuter.
I slutet kan du flytta formen högst upp i ugnen för grilleffekt i ett par minuter.
Servera med sallad och olivolja.
Tack för tips 😀