Lite variation i matlagning är aldrig fel, nu är det dags för kyckling. Jag åt den här hos min svärmor nyligen, och det var jättegott! Receptet är tydligen från ”kändisköket”, och det här är Sandra Dahlbergs variant.
Ca 1 kg kycklingbröstfileer, låt tina och rensa dem, gör till något mindre bitar. Salta och peppra och lägg på botten av en smord ugnsform.
1 ask körsbärstomater, halvera dem.
1 zucchini, ta bort ändarna och gör till halvmånar. Strö grönsakerna över kycklingen.
Oströra:
Blanda ihop 4 msk olivolja, 1,5 msk vitvinsvinäger, 0,5 dl vatten, en halv citron inkl saft och finrivet skal, 2 pressade vitlöksklyftor, ca 150 g finriven ost och bladen av 1-2 kvistar av färsk rosmarin.
Stek i mitten av ugnen, 225 grader, i 30 minuter.
Servera med ris eller risonipasta, samt sallad.
Det blir ganska mycket vätska i botten av formen, men häll bara bort den.
Låter som en rätt helt i min smak! Kyckling är oftast ett mycket säkert kort 😀