Mumskyckling

Lite variation i matlagning är aldrig fel, nu är det dags för kyckling. Jag åt den här hos min svärmor nyligen, och det var jättegott! Receptet är tydligen från ”kändisköket”, och det här är Sandra Dahlbergs variant.
 
 
Ca 1 kg kycklingbröstfileer, låt tina och rensa dem, gör till något mindre bitar. Salta och peppra och lägg på botten av en smord ugnsform.
1 ask körsbärstomater, halvera dem.
1 zucchini, ta bort ändarna och gör till halvmånar. Strö grönsakerna över kycklingen.
 
Oströra:
Blanda ihop 4 msk olivolja, 1,5 msk vitvinsvinäger, 0,5 dl vatten, en halv citron inkl saft och finrivet skal, 2 pressade vitlöksklyftor, ca 150 g finriven ost och bladen av 1-2 kvistar av färsk rosmarin.
 
Stek i mitten av ugnen, 225 grader, i 30 minuter.
Servera med ris eller risonipasta, samt sallad.
Det blir ganska mycket vätska i botten av formen, men häll bara bort den.

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

En kommentar till “Mumskyckling”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *