Förtrollad pannkaka

Hem » Förtrollad pannkaka
Om mina barn ber mig göra om en maträtt är det ett bra betyg!
 
 
Sätt ugn på 175 grader.
Ta en liten form på ca 20×20 cm. (EJ en hel plåt.)
Ta 4 ägg och separera vitorna och gulorna.
Vispa äggvitorna och 0,5 tsk vitvinsvinäger med elvisp till hårt vitt skum.
Vispa ihop gulorna med 2,5 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker och 100 g smält smör. Tillsätt 2 dl vetemjöl, och sist vispa med, pö om pö, 5 dl mjölk som är ca 37 grader varmt.
Häll degen med äggulorna i formen. Lyft på äggviteskummet med sked så att den flyter ovanpå. 
Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min. Det kan hända att du måste lägga över en metallfolie mot slutet av gräddningen så att ytan inte bränns.
Låt svalna lite och servera med sylt, grädde och lönnsirap.

11 reaktioner på ”Förtrollad pannkaka”

  1. Nog verkar denna pannkaka var förtrollad alltid. Och jag ska förstås prova att laga den vid tillfälle.
    Jag tycker att din blev väldigt "fotogenique".
    Är inte så säker på att mn blir det….
    Tack för receptet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *