Indonesisk kycklinggryta

Hem » Indonesisk kycklinggryta
Min egen kokbok är närmast komplett och räcker året runt. Några nya influenser behöver man dock ibland i matlagningen, det är vi väl alla överens om.
Jag lovar heligt att jag lägger ut på bloggen bara det som är riktigt gott (4-5 poäng av 5) och som jag provat själv.
Den här kokboken har ett bra koncept, den är en husmors receptsamling som hon gjort för sina barn. Jag hade den tidigare men blev av med den då vi separerade, och nu hittade jag den på bokean och blev så glad!
 
 
Jag började genast laga mat från boken. Jag har modifierat receptet något.
 
Indonesisk kycklinggryta för 4 pers
 
Blanda 6 msk mjöl och 2 tsk salt.
Rensa 1 kg kycklingfileer och gör dem till större bitar (1 file blir 3 bitar, obs strimla inte)
Rulla kycklingbitarna i mjölet. ( i övrigt alltid ett bra tips för att göra kyckling saftigt!)
Stek dem på pannan i smör på båda sidor, salta ev lite extra.
Späd med 2 dl vatten.
Tillsätt 4 msk kinesisk soja, 
1 dl mango chutney och
2 krm sambal oelek.
Låt sjuda under lock 20-30 min på svag värme.
Tillsätt 1-2 dl vispgrädde och värm upp.
Servera med ris (jasmin-) och riven gurka. Samt vitlöks-creme fraiche!
 
 
 
 
 

8 reaktioner på ”Indonesisk kycklinggryta”

  1. Haha,jag har också ätit kyckling idag med tikka masala,ris och kastanjer.Kastanjerna smakar ju inget men ger lite att knapra på.
    Håller alla tummar och tår för att det skall gå bra imorgon!!
    Jag har ett tag känt att något var lite på tok nu får Du se framåt:-)

  2. Vilket bra boktips! Den här boken skalll jag leta efter. Indonesisk mat tycker jag om och asiatisk mat över huvud taget lagar vi mycket.
    Rätten du föreslår lagade jag nästan igår, hade i skivad purjo och röd paprika som jag fräste upp, i övrigt som det du förslog.
    Jättegott!
    Det är roligt med dina recept och jag har nu provat de flesta och med bra resultat.

  3. Oj det där låter gott, ska jag komma ihåg att göra nångång framöver.
    Fick tag i en memma riva på ica-maxi vid Strömpilen, gud va gott det ska bli, undrar om jag ska spara den till påsken eller köpa en ny då ??
    Den var rätt dyr.

    Tjingelongen från Rantamor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *