Gourmetköttbullar med basilika

Hem » Gourmetköttbullar med basilika
Dessa köttbullar är så speciella och goda att jag skulle kunna tänka mig bjuda dem som middagsrätt för ett gäng gäster.
 
1 dl ströbröd och 2 dl mjölk- låt svälla i 10 min
Tillsätt 500 g köttfärs
3 skalade och finhackade vitlöksklyftor
1 skalad och finhackad gul lök
1/2 dl sweet chili-sås
hackade blad av färsk basilika från en kruka
1 tsk salt
 
Blanda ihop smeten.
Gör stora köttbullar och stek dem i olivolja så de får färg på ytan. Man har ju inget ägg i smeten så de blir lite smuliga, men det är det som är meningen.
Tillsätt sedan 1 burk grädde och 1-2 msk kinesisk soja så att såsen får fin färg. Låt småputtra på låg värme ett bra tag så de blir riktigt saftiga.
Servera med spaghetti och sallad.
 
 
 
 
Med på bilden finns även en klick vitlöks-creme fraiche, en bra sås till allt.
 
Jag har och har haft riktigt ont i mitt opererade öga så jag ligger mest och blundar. Hoppas att det går över snart. (Förstår inte hur jag var funtad för 18 år sedan för då fick jag typ inte ont alls…)

10 reaktioner på ”Gourmetköttbullar med basilika”

  1. Det vore spännande att få avnjuta Dina rätter. Du får bjuda in till bloggparry någon dag:-), skojar bara lite.
    Ha en fin och förhoppningsvis varm och solig vårdag!

  2. Det både låter och ser gott ut, ska testa när jag är på hemmaplan igen. Har tillgång till litet fler kryddor där… 😉

    Att ögat också ska behagas, det är välkänt när det är mat och det tycker jag dina bilder gör.

  3. Nej så trist med ditt öga, vet du om det är normalt att man får ont efter operation?

    Jag gjorde också köttbullar här på eftermiddagen…

    Hoppas ögat blir bra snart.

    Kramen ♥

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *