Jag har sedan länge varit sugen på banana pancakes, och det var djärvt av mig att ge mig på det, eftersom jag är usel på att grädda pannkakor. Receptet är från nätet, tydligen ursprungligen från någon barnens kokbok, och har fått 5 stjärnor av 5. Jag har lite svårt med måttet ”cups”, räknar det som ca 1,5 dl.
Drygt 2 dl vetemjöl
2 msk socker
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 krm vaniljpulver (eller 0,5 tsk vaniljextrakt)
Blanda ihop torra ämnen.
1 liten helst övermogen banan- mosa med gaffeln
ca 1,7 dl mjölk
2 stora ägg (erfarenheten säger att ett extra ägg i pannkakan skadar aldrig)
3 msk smält smör
Förena torra och blöta ingredienserna. Blanda, men inte för mycket. Smeten ska bli tjock och klumpig.


Lägg smeten på pannan med en slev. Grädda plättarna på medelvärme. Låt det ta lite tid.

Sikta över florsocker och strö över bananskivor. Servera med lönnsirap. Enjoy!


Åja,Du lyckades ju bra med dem.Mina pannkakor fyller hela järnet men storleken är ju en formsak sägs det.Jag tar fem av Dina utan att blinka.Tror att det går ner ytterligare ett par,de ser jättegoda ut!
Fin liten lönnsirapflaska,den kan man ju ha till något fint ändamål när den är tom.
En fin kväll önskas!!
Men åh så gott!! Detta kommer mina barn att älska. Måste testas i helgen.
Tack för tips.
Ser gott ut! Jag har köpt en måttsats med amerikanska mått på ÖochB har jag för mig. Det var så jobbigt att stå och räkna om varje gång. Kram
Måste prova någon gång. Ser gott ut.
Måtte ha varit tankeöverföring för här hemma blev det bananpankisar, snarlikt ditt recept, till sen frukost. Jättegott. Men jag får inskaffa lönnsirap…
Gott var det! Så nu får det bli en långpromenad i det vackra vårvädret.
Det här är juj verkligen så gott!