Festlax med parmakrisp

Gott Nytt År på er alla!
Om ni vill laga lax på ett lite festligare vis, kommer det ett tips här.
100 g lufttorkad skinka- lägg i ugn 175 grader i ca 15 min (skivorna liggande bredvid varandra) så får ni torra krispiga tunna flarn- ”parmakrisp”.
Ta en hel laxsida, salta rejält.
Lägg ovanpå en gägga gjord av
ca 150 g kronärtskockor i burk, hackade
ca 4 st finhackade soltorkade tomater
1 dl grovriven Västerbottensost
1 dl creme fraiche
svartpeppar
Gör dubbel sats ifall laxsidan är stor.
Bred röran på laxen och stek i mitten av ugnen 200 grader ca 30 min, tills laxen är genomstekt. Strö över parmakrisp efteråt.
 
 
Jag har varit uppriktigt glad och tacksam över det underbara vintervädret vi har haft, men nu är det slut på det roliga. Igår var det lite snö kvar men idag mest is. Det var bra att vi hann till ridhuset igår!
 
 
 
Vi var ensamma i ridhuset så efter ridningen fick hästarna t om springa fritt, men de verkade inte ha någon överskottsenergi att tala om. Iina fick i alla fall hoppa 40 cm med Buster, det är en bra början!
På nyår körde vi med lite quiz, samt turnering på bordsfotboll och bordsishockey. Har funderat lite på år 2014 och 2015 och har inte kommit fram till så mycket. Jag är ganska nöjd utifrån mina nyvarande förutsättningar och uppfattningsförmåga, men tar livet som det kommer och är öppen för nya insikter. Jag är mycket tacksam för allt, och att livet har tagit mig de vägar som det gjort. 
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

15 reaktioner till “Festlax med parmakrisp”

 1. svar: Vad kul med lite boktips, Tack.
  Googlade ditt tips, men får så många förslag att jag inte riktigt får kläm på vad du menar. Det finns en blogg som heter
  empowering photography och där finns fototips.. Men du skrev bok (bok The most beautiful girl in the world), så jag antar att det ska finnas en bok men fann flera böcker med samma titel.
  Tacksam för länktips eller namn på författaren, nu är jag ju nyfiken på ny spännande litteratur om fotografi.

  m
  C
  M

 2. God fortsättning! Tycker det låter väldigt bra med "att ta det som det kommer". Passar mig också. Är egentligen också ganska nöjd men tillvaron och livet men vill få lite mer ordning i "leden" på solskadorna. Härliga vinterbilder! Här går dt idag i brun- grått.
  Inser att jag saknar ridningen. Lärde mig rida under några år som vuxen, blev skrämd efter att ha ramlat av några gånger i mörkret vid hopp över diken. Men visst skulle jag gärna rida igen..
  Tack för ditt kaxrecept. Ännu ett jag skall laga.
  Men nu blir det rester från gårdagens middag och ett glas champagne.

 3. Vilket fantastiskt recept!! Det måste jag prova redan till helgen!!!
  Tack för en mycket underhållande stund bland lax, hudvård och väskor.
  Jag återkommer.
  Kram Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *