På sparkfesten åt vi en mycket spännande efterrätt, efterrättstapas. Receptet är från nätet men jag gjorde på mitt sätt. Ursprungsreceptet finns här. Jag gjorde en egen variant alla hjärtans dag till ära. Det är små portioner som gäller, annars blir man för mätt. Det här blir ca 5 portioner.
Rätt 1: Hallonsoppa
Ta 250 gram frysta hallon och låt dem tina upp. Blanda i mixern med en skvätt DiSaronno-likör (eller annan valfri alkohol) och rikligt med florsocker (smaka av). Dela i små glas.
Rätt 2: Chili- och limemarinerade jordgubbar
En ask färska jordgubbar, skär bort blasten och skär dem i små bitar. Blanda med rivna skalen av 1 lime och valfri mängd torkade chiliflingor (säljes i kryddburk). Tillsätt florsocker. Låt dem marineras i kylskåpet i 2 h och dela sedan i små portionsglas.
Rätt 3: Chokladkräm
2 dl grädde- koka upp och låt sjuda på låg värme i någon minut. Ta kastrullen från plattan och tillsätt 150 g hackad choklad av god kvalitet. Då den smält, rör i 2 st äggulor, och sedan 2 msk smör. Sist 1 tsk vaniljsocker. Dela i små portionsskålar och ställ i kylskåpet i 2 h.
Rätt 4: Blåbärspaj, Annukkas goda och lätta variant (blir mera än 5 port)
3 ägg, 4 dl socker och 150 g smält smör- rör hastigt ihop med en sked. Tillsätt 2 tsk vaniljsocker och 4 dl vetemjöl. Rör om lite slarvigt och snabbt. Långpanna är för stor, ta en större ugnsform. Häll degen på den smorda formen och strö över blåbär. Grädda i 200 grader, i mitten av ugnen, i 20-22 minuter.
Rätt 5: Vaniljglass
I ursprungsreceptet gjorde man egen, tack men nej tack. Jag köpte den bästa vaniljglassen från affären.






Och till detta lite gott Disaronno-likör och sist goda salt and vinager-chips.
Jag har varit trött, stressad och grinig fast jag borde vara på gott humör. Jag är ledig, omgiven av människor som älskar mig och har fått hela dagen göra saker som jag tycker om. Jag hoppas att jag kan koppla av på resan till Tjeckien. Bara vara, inte oroa mig för någonting alls. Släppa allt.

Jag gillar sannerligen din avslappnade stil,lite slarvigt och snabbt:)
Man kan nästan framför sig se hur Du klacksparkar kastrullerna och jonglerar med degskraporna. Jag tar lätt din egen variant,den låter godast. Lite nyfiken på lime och chillivarianten. Kan det bli gott tro? Chilli?
Hoppas innerligt att det blir en avslappnad och njutningsfull resa. Ta inte med något som kan störa,ringande mobiltelefoner som kan stressa till exempel. Jag tar aldrig med telefon de gånger jag ger mig ut. Vill folk få tag i en lyckas de ändå och behöver man ringa finns det på hotellet.Kamera får Du dock inte lämna hemma. Vi vill se bilder från resan!
Fd
Ser gott ut 🙂 Vi åt glass och frukt igår och det var riktigt gott, gröna anna servis ser jag med, den har även jag 🙂 Ha en fin Söndag!
Mmm, ännu ett smarrigt recept!
Ser att det hänt en hel del här inne hos dig de dagar jag haft en liten "bloggpaus". Läser ikapp ikväll, men först ska jag fixa söndagsmiddag…
Njut nu av din resa till Tjeckien! Låter toppen att komma iväg tillsammans med nära och kära.
Ha det fint! Christina
Så mycket gott du visar oss idag.
Mums, efterrätter är ju så goda, men jag ska bekänna att jag gjorde Tiramisu igår och vi fick sån matcoma att vi glömde efterrätten, så vi ska äta den idag istället.
Hahahahaha,
Ja hoppas du får en trevlig resa.
Tjingelingen från Rantamor.
Vilken läcker idé med efterrättstapas. Det låter och ser väldigt gott ut och skulle verkligen vilja komma hem och äta middag hos dig. 🙂
Njut den här fantastiska söndagen!
You Rock!!!
Detta verkar mera vara i min smak än det jag rörde ihop själv igår, hi hi… Salta vinäger chips till tycker jag låter helt fantastiskt gott, mums.
Jaha du är på resande fot, då får jag önska dig det bästa på resan, gör ingenting som inte jag kan göra. 🙂
Så gott med tapas till efterrätt! Jag gillar generellt tanken på flera små rätter istället för en stor, oavsett om det är för- eller varmrätt eller dessert.
Hoppas du får vila upp dig nu! Jag vet hur det är att vara stressad och irriterad trots att man inte borde vara det.
Vad mycket gott du visar upp. Inte konstigt att din energi är låg. Det blir säkert bättre när du landat utomlands.
Såg väldans gott ut! 🙂
sv: Jag tror att man numer kan få fler svenska kanaler än svtworld här nere, men vi tittar uteslutande på webbtv när det gäller det svenska utbudet.
Lite tips och recept är väl alldrig fel.
Ha nu en skön ny vecka.
Kramkram
Det där lät mumsigt, schysst att du orkar skriva allt. Önskar dej en fortsatt bra dag!
Vad gott! Tusen tack för fina recept. Skall prova några redan här i Spanien, har ingen mixer här så soppan får vänta.
Önskar dig en härlig resa till Tjeckien och ser så småningom fram emot en rapport.
Kram!
Åh va smart, har aldrig tänkt att man även kan göra en efterrättapas! 😀
Oj så gott allt det där såg ut!
WOW Vilken fest . !!! …………………………………Jag kämpar på! Fy.. vad denna hosta tar på mej! kram!
Hur kom det sig att ni åkte till tjeckien? Blev ni rekomenderade ooch vad var det som lockade? Sitter i resa-tankar till något ’roligt’ europeiskt land nu i vår, så kom gärna med för- och nackdelar 🙂 Läckra bilder iaf! 😀
Vilken smart idé! 🙂