Festmiddag

Det här receptet är från Anna och Fanny Bergenströms Under valnötsträdet, och passar alldeles utomordentligt bra nu när höstmörkret faller. En underbar doft sprider sig i hela huset!
CHORIZOKYCKLING
 
 
Ugn 225 grader.
Ta ca 10 stora potatis, gör klyftor och koka dem i saltat vatten ca 3 min.
Ta 10 schalottenlökar, skala dem och dela i halvor
Samt 6 st vitlöksklyftor som du bankar till lite.
Tina och rensa 1 kg kycklingfiléer, stek deras yta på pannan, salta med flingsalt och peppra.
Ta en smord ugnsform, lägg potatisen och lökarna längst ner och lägg på kycklingfiléerna.
Ringla över en blandning av 1 msk smör och 3 msk olivolja dit du smulat 2-3 st torra piri piri.
Stek i mitten av ugnen i 15 min.
Ta ut och sprid i formen några kryddiga korvar, t ex cabanosse eller chorizo, i munsbitar.
Lägg överst en kvist rosmarin och några kvistar färsk timjan (jag hade inga färska kryddor så det blev torra i stället.)
Sist häll över 2 dl torrt vitt vin eller kycklingbuljong. Stek i ugnen, samma temperatur, i 15-20 min till, tills kycklingen är helt genomstekt.
Jag undrar hur det hade blivit om man smulat med även lite fetaost samtidigt då man tillsätter korvarna. Säkert gott men det här duger också!
 

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *