Det här receptet är från Anna och Fanny Bergenströms Under valnötsträdet, och passar alldeles utomordentligt bra nu när höstmörkret faller. En underbar doft sprider sig i hela huset!
CHORIZOKYCKLING
Ugn 225 grader.
Ta ca 10 stora potatis, gör klyftor och koka dem i saltat vatten ca 3 min.
Ta 10 schalottenlökar, skala dem och dela i halvor
Samt 6 st vitlöksklyftor som du bankar till lite.
Tina och rensa 1 kg kycklingfiléer, stek deras yta på pannan, salta med flingsalt och peppra.
Ta en smord ugnsform, lägg potatisen och lökarna längst ner och lägg på kycklingfiléerna.
Ringla över en blandning av 1 msk smör och 3 msk olivolja dit du smulat 2-3 st torra piri piri.
Stek i mitten av ugnen i 15 min.
Ta ut och sprid i formen några kryddiga korvar, t ex cabanosse eller chorizo, i munsbitar.
Lägg överst en kvist rosmarin och några kvistar färsk timjan (jag hade inga färska kryddor så det blev torra i stället.)
Sist häll över 2 dl torrt vitt vin eller kycklingbuljong. Stek i ugnen, samma temperatur, i 15-20 min till, tills kycklingen är helt genomstekt.
Jag undrar hur det hade blivit om man smulat med även lite fetaost samtidigt då man tillsätter korvarna. Säkert gott men det här duger också!