Enkelt är gott

Hem » Enkelt är gott
Som student åt jag en hel del tonfisk, t om så mycket att jag har blivit lite less på den. Men visst är det praktiskt ibland.
 
 
Koka tagliatelle (vi hade bara makaroner.)
2 gula lökar- skala, hacka, stek på pannan tills det är genomskinligt och mjukt.
Häll i en burk krossade tomater.
Tillsätt 2-3 burkar tonfisk, och 1 paket grädde.
Värm upp, låt småputtra ett tag, krydda med olivolja, svartpeppar och en nypa socker.
Servera med sallad och bröd.
 
Efterrätten, kolakaka, hittade jag på blogg.se framsida i veckan. Jag hade länkat till bloggen om jag hade kommit ihåg namnet! Verkligen gott.
 
 
Jag tror att det är denna ingrediens som gör kakan så speciell. Kostar närmare 30 kr.
 
 
150 gram smör- smält
Tillsätt en nypa salt, 1½ dl socker och 2½ dl vetemjöl.
Sedan tillsätt 3 st ägg.
Och sist en burk karamelliserad mjölk. (se ovan.)
Häll allt i en smord och bröad springform och grädda i mitten av ugnen i 175 grader, 20-22 min enl receptet, men i min ugn tog det åtminstone 10 min längre tid. Känn med tandpetaren att kakan sitter ihop även i mitten (min var helt flytande efter 20 min.) Du kan sikta florsocker över.
Servera med vispad grädde, där jag blandade Dajm-dragéer som säljes i påse.
 
 

1 reaktion på ”Enkelt är gott”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *