Jag skrev tidigare: ju enklare desto godare. Handla gott svenskt kött, helst närproducerat, så lovar jag att det här blir gott.
Kött, innanlår eller fransyska, 150 g/person
salt och vitpeppar
smör
2 st gula lök
2 st paprika
2 vitlöksklyftor, pressade
ev några färska champinjoner/annan svamp
tomatpuré
lite vetemjöl
köttbuljongtärning
ca 2 dl vatten eller rött vin
creme fraiche
1 tsk paprikapulver
några lagerblad
stark korv, t ex kabanoss
Skär köttet i 2×2 cm bitar. Stek i omgångar i relativt hög värme. Lägg inte för mycket kött i stekpannan, annars blir köttet kokt och inte stekt. Salta och peppra med vitpeppar. Stek i mycket gott smör!
Efter köttet hacka och stek löken och paprika genomskinliga, stek även ev champinjoner och pressa i vitlöken. Lägg i köttet och tomatpuré i grytan med grönsakerna, pudra över 1-2 msk vetemjöl. Späd med ca 2 dl vatten eller rött vin. Smula i köttbuljongtärningen. Låt koka upp.
Tillsätt creme fraiche och krydda med 1 tsk paprikapulver och några lagerblad. Lägg sist i korven skuren i skivor.
Låt puttra under lock på svag värme 40 min-1,5 h.
Servera med ris.
Det där tar jag gärna mer än en portion av. Ljuvligt med alla ingredienser och riktigt smör!
Fd
Vem vet, kanske bjuder jag dig hit för att äta köttgryta en vacker dag😉
Ja,det vore något det,spännande tanke! och tills dess har jag ju receptet😊
Fd