Biten av bakflugan

Hem » Biten av bakflugan
Hallonpannacottapaj
 
 
Botten:
12 st Digestivekex
75 g smält smör
 
Pannacottan:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g Philadelphiaost
färska bär till garnering
 
Kör Digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten av en pajform. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
Lägg gelatinblad i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en kastrull och värm upp under omrörning tills sockret löst upp sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och vispa ner dem i grädden.
Ta av kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen till en puré (med matberedaren eller med stavmixer).
Rör ner hallonen och cream cheese i grädden. Vispa till en slät kräm (för hand) och häll i pajformen.
Låt stå i kylskåpet i minst 3 h.
Garnera med färska bär.
 
Chokladkaka med chokladkräm och bär
 
 
2 ägg och 2 dl socker, vispa pösigt
Tillsätt 1 dl vetemjöl, ½ dl kakaopulver och 1 tsk vaniljsocker
Sist 100 g smält smör
Häll i en smord bröad form och grädda i mitten av ugnen 175 grader i 25 min.
Låt stå, kallna och stelna.
 
Chokladkräm
2 dl vispgrädde- värm till kokpunkten och ta från värmen.
Tillsätt 200 g mörk eller ljus choklad i bitar, rör tills den smält.
Tillsätt 1 tsk vaniljsocker.
Ställ i kylskåpet i 1 h. Rör om då och då.
Bre chokladkrämen på kakan och garnera med färska bär, t ex hallon.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *