Slottskyckling

Idag har Greger förverkligat slottskyckling. Enkelt men utomordentligt gott!
 
 
4 kycklingfiléer-rensa
Lägg i smörjd ugnsform, Salta och peppra. Strö över även rosmarin och/eller salvia.
Ugn 225 grader. Gör en röra av
200 g hackad rökt skinka
4 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
persilja
2 tsk dijonsenap och
4 dl riven Västerbottensost
Bred blandningen över kycklingen. Stek i mitten av ugnen 20-25 min.
Serverades idag med potatisgratäng och sallad. Ris går förstås lika bra!

Författare: TIMEOFTIGER

Jag är en medelålders kvinna, lyckligt gift, mamma och bonusmamma. Vi bor på landet och jag jobbar som läkare. Jag är intresserad av det mesta, bl a matlagning, böcker och resor. Jag har haft egen ridhäst och har dessutom lång historia som ridskoleelev. Just nu är jag hästlös men vårt hus håller på att invaderas av andra djur, såsom katter, akvariefiskar och en hund. Som nyaste intressen har träning, fjällvandring och stugliv dykt upp. Livet förändras hela tiden. Jag delar bara ut recept som jag har lagat själv och som är riktigt goda, dvs smakgaranti finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *