Snabb och god kyckling med mango chutney

Hem » Snabb och god kyckling med mango chutney
Ta så många kycklingfileer som ni är som ska äta. Tina upp och rensa dem. Stek dem snabbt på pannan så att de får en stekyta. Salta lätt och krydda med kycklingkrydda. Lägg dem i en smord ugnsform och lägg en smörklick ovanpå varje file.
Gör en röra av en ca halv burk mango chutney, 1 tsk röd currypasta och saften av 1 lime. Bred ovanpå kycklingfileer.
Stek i ugnen 180 grader i 30 min.
Servera med ris och sallad. Fetaost passar bra då en mjölkprodukt ger bra balans till smaken.
 
 
God aptit!

9 reaktioner på ”Snabb och god kyckling med mango chutney”

  1. Jag gillar kyckling, men inte maken min – därför blir det ganska sällan som jag lagar till kyckling.
    Men tack för inspirationsrecept 🙂
    Christina

  2. Skall provas! Kyckling äter vi ofta. Och med ny ugn så skall det nog gå att få färg på rätten dessutom. Har testat ett par av dina andra kycklingrätter och med mycket lyckade resultat.

  3. Det ser onekligen gott ut, läcker bild! Mango chutney ger fin smak.

    Jag gör en del kycklingrätter, har aldrig tänkt på att servera fetaost till det så som du visar! Tack för tipset!

  4. Fixade kycklingfilé i går. Gjorde som du men
    hade dom kvar i stekpannan i stället för att sätta dom i ugnen. Serverade mango chutney på sidan.
    Micrad sötpotatis och gröna bönor till det.
    Mango chutney är gott till fläskkotletter också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *